Bizim Hikayemiz... Neden Ev Yapımı Doğal AlıçSirkesi Ürettik ?
Fermente içilebilir Doğal alıç sirkesini üretme hikayemiz 10 yıl önceye dayanıyor !
Yakın Aile büyüğümüzün geçirdiği kalp-damar rahatsızlığı akabinde doktoru sağlığına kavuşabilmesi için doğal elma - alıç sirkesini de tüketilmesini tavsiye etmesinden sonra araştırmaya başladık.
Fakat hem doğal hemde katkısız ürün bulmakta oldukça zorluk yaşadık.
Uzun uğraşlar sonunda doğal bir sirke bulabilmiştik. Bu olay üzerine tamamen geleneksel yöntemler kullanarak, sadece bir önceki yıldan elde ettiğimiz Doğal alıç Sirkesi Anasını kullanarak elma sirkemizi yapmaya karar verdik. Yaptığımız doğal sirkeleri hem biz tüketiyor hemde dostlarımıza veriyorduk...
Hatta bedava sirkenin baldan tatlı olduğunuda o dönemde dağıttığımız sirkelerle anlamış olduk :)
Çevremizden gelen çok olumlu yorumlardan dolayı İçilebilir katkısız ve %100 doğal Doğal alıç sirkemizi ev yapımı gelenekselliğinde sizlere ulaştırmaya karar verdik.
5 Yıldan fazla her yıl ürettiğimiz binlerce litre sirke ile En Çok Tercih Edilen Ev Yapımı alıç Sirkesi olduk. Hatta bazı müşterilerimizle samimiyetimiz dostluğa arkadaşlığa dönüştü :)
Yaşadığımız bu hassasiyetten dolayı ev yapımı doğal Alıç Sirkemizi Üretirken Aşağıdaki Konulara Dikkat Ettik;
- Saf ve %100 KATKI olmadan hazırlanmasına
- Sadece SİRKE ANASI İLE MAYALAMA yapılmasına
- Sirke yapılacak elmaları seçerken TARIM İLACI KULLANILMADAN kendiliğinden yetişen alıçlar kullanmaya
- Satışa sunduğumuz elma sirkelerinin Fermente - MAYALANMA süresi 6 ay ile 1,5 YIL arasında olmasına
Bunlardan Dolayı da:
- Doğal fermente devam ettiğinden dolayı size geldikten sonra da bulanıklaşmaya ve YÜZEYİNDE ANA OLUŞTURMAYA DEVAM EDECEKTİR
- İçerisinde kesinlikle YAPAY ☠ ASETİK ASİT ☠ YOKTUR ! bundan dolayı içimi yumuşak ve lezzetlidir (Piyasada satılan çoğu doğal sirkenin içinde keskinlik vermesi için yapay asetik asit katılmaktadır.)
Sağlığınıza yararlı bir elma sirkesi nasıl olmalı ?
1- Öncelikle ilaçsız meyvelerden yapılmalı
2- İçerisinde katkı ve koruyucu madde içermemeli
3- En az 6 ay dinlendirilmiş ve fermente edilmiş olmalı
4- Sirkenizin Sirke Anası kullanılarak mayalama işlemi yapılmış olmalı
Binlerce yıldır süregelen bu lezzetin şifaya dönüşmesi için Elma sirkesinin %100 doğal ve Saf bir şekilde üretilmesi gerekiyor.
Elbette sıradan ve fabrikasyon yapay asetik asit katılarak oluşturulan sirkeler bahsedilen faydaların hiçbirini sağlamıyor ve hatta doğal fermente olmayan her sirke yarardan çok zarar veriyor.
Ev Yapımı Doğal Alıç Sirkesi Hakkında !
İçilebilir bir yapıya sahiptir. Doğal Elmalardan geleneksel yöntemler ile doğal fermantasyon süreci içerisinde üretilmiştir. Bundan dolayı kapak açıldıktan sonra hava aldığından dolayı sirke tabanında tortu, renk değişimi sirke yüzeyinde ise ince beyaz tabaka oluşabilir. Bu durum doğalolduğunun göstergesidir ve kesinlikle bozulma belirtisi değildir. Süzerek tekrar kullanabilirsiniz.
Bu durum ürünün doğal olduğunun ve doğal fermantasyonun devam ettiğinin bir göstergesidir. İçerisinde koruyucu ve katkımaddesi bulunmamaktadır. İçilebilir hakiki elma sirkesidir.
Sirkemizin keskinlik tadı yumuşaktır.
Alıç Sirkesinin Doğal olduğunu Nasıl Anlarım?
Aldığınız alıç sirkesini açıp kullanmaya başladığınızda üzerinde tortu benzeri bir beyazlık görebilirsiniz. Bu alıç sirkesi ana adı verilen bir nevi maya olarak da adlandırılabilecek bir tortu üretir. Bu durum sirkenin tamamen doğal olduğunun bir göstergesidir. Üst kısımdaki bu beyazlık süzülerek kullanılmaya devam edilebilir. İçilmeye uygun ürettiğimiz sirkelerimizin farklı bir hazırlık süreci yoktur. Hemen kullanılmaya hazır halde gönderilir.
Güneş görmeyen serin bir yerde saklanması ise sirkenin güçlü etkilerini daha uzun süre kullanılmasına yarar. Çocukların yiyeceklerinde de kullanılması nedeniyle ailecek tüketilir. Sirkelerimiz pastörize değildir, fermente edilmeden gönderimi yapılmaktadır.
Doğal Alıç Sirkesi Hakkında Aklınıza Takılan Sorularınız Varsa
Görselin üzerine tıklayarak bize ulaşabilir tüm sorularınıza içtenlikle cevap alabilirsiniz
Alıç Sirkesi
Genellikle kendiliğinden yetişen ve çalımsı bir bitki olan alıç ağacı dikenli bir yapıya sahiptir. Tadı hafif ekşi olan alıç sarı ya da kırmızımsı renkte olabilir. Yemişen olarak da bilinen meyve son zamanlarda sirkesi ile çok daha ün kazanarak sağlık sayfalarında adı geçen bir meyve haline gelmiştir. Alıç sirkesi kullanımı sonrasında daha sağlıklı olduğunu düşünen pek çok kişi vazgeçilmeyen ürünler listesine alıç sirkesini ekledi. Alıç sirkesi içmek ya da salatalarda yemeklerde kullanmak ise tamamen damak tadına ya da kullanım amacına bağlı.
Alıç sirkesi ne işe yarar ?
Alıç sirkesi çok güçlü bir antioksidandır. Damarları ve kalp yapısının doğal halini korumakla kalmaz vücudun doğal dengesinde çalışmasına yardımcı olur. Ani bir şekilde felç geçirme ya da kalp krizi geçirme gibi riskleri minimize eder. Tansiyonunda problem olan kişiler kullandığında kan dolaşımını dengeleyip düzenlediği için yüksek tansiyon riskini büyük ölçüde azaltıyor. İdrar söktürme özelliği sayesinde vücuttan ödem atmada etkili oluyor. Sindirim sistemini düzenlemede ishal sorununa da çare oluyor. Buruk bir tada sahip olan alış meyvesinin sirkesi de midedeki hazımsızlıkları gidererek rahatlama sağlıyor. Ayrıca sinirsel olan uykusuzluk ve stres gibi etkileri azaltmaya yardımcı etkileri kanıtlanmıştır. Alıç sirkesi grip gibi saymakla bitmeyecek pek çok hastalıkta etki göstermiş bilinmeyen güçlü bir üründür. Geçmiş zamanlardan beri sirkelerin gücü konuşulsa da daha doğal ortamlarda yapılan alış sirkesi etki ve asidik özellik bakımından diğer sirkelere oranla daha fazla etkiye sahiptir.
Alıç sirkesi kullanımı
Salatalarda yemeklerde ya da diğer sirkelerin tüm kullanım alanlarında alıç sirkesi kullanılabilir. Diğer sirkelere oranla daha güçlü bir etkiye sahip olan alıç sirkesi hamilelik ya da kalp rahatsızlığı gibi durumlarda doktor kontrolünde tüketilmelidir. Alıç sirkesi pek çok beslenme uzmanı ve doktor tarafından özenle tanıtılmaya çalışılıyor. Canan Karatay, Feridun Kunak ve Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tavsiyesi ile pek çok kişi evlerinde bu sirkeyi yapmaya çalışıyor. Her bölgede yetişmeyen alıcı doğal bir şekilde sirke haline getirerek özellikleri kaybetmeden sunmak oldukça önemli. Tamamen doğal yöntemler ile hazırlanan bu sirke fabrikasyon sirkelere oranla fayda olarak daha büyük etkilere sahip. alıç sirkesinin yapılışı sırasında herhangi bir kimyasalı sürece dahil etmeden, titizlikle ve hijyen kurallarına uyarak üretmek gerekiyor. Cilde alıç sirkesi kullanarak temizleyenler ise sonuçtan çok memnun. Parlayan bir cilt için en doğal temizlik maddelerinden biri olan sirkeyi kullanmak oldukça iyi bir seçimdir. Alıç sirkesi egzama gibi pek çok cilt hastalığı için de çözüm olarak gösteriliyor. Doktor kontrolünde hangi amaç için kullanılmak isteniliyor ise net bir şekilde teyit edilerek kullanım yapılmalıdır. Alıç sirkesi damar açar mı gibi pek çok sorunun cevabını doktorlardan alarak tedaviye ek olarak bir şifa aracı olarak alıç sirkesini tercih etmek mümkündür.