Bizim Hikayemiz... Neden Ev Yapımı Doğal Elma Sirkesi Ürettik ?
Fermente içilebilir Doğal elma sirkesini üretme hikayemiz 10 yıl önceye dayanıyor !
Yakın Aile büyüğümüzün geçirdiği kalp-damar rahatsızlığı akabinde doktoru sağlığına kavuşabilmesi için doğal elma - alıç sirkesini de tüketilmesini tavsiye etmesinden sonra araştırmaya başladık.
Fakat hem doğal hemde katkısız ürün bulmakta oldukça zorluk yaşadık.
Uzun uğraşlar sonunda doğal bir sirke bulabilmiştik. Bu olay üzerine tamamen geleneksel yöntemler kullanarak, sadece bir önceki yıldan elde ettiğimiz Doğal Elma Sirkesi Anasını kullanarak elma sirkemizi yapmaya karar verdik. Yaptığımız doğal sirkeleri hem biz tüketiyor hemde dostlarımıza veriyorduk...
Hatta bedava sirkenin baldan tatlı olduğunuda o dönemde dağıttığımız sirkelerle anlamış olduk :)
Çevremizden gelen çok olumlu yorumlardan dolayı İçilebilir katkısız ve %100 doğal Doğal Elma sirkemizi ev yapımı gelenekselliğinde sizlere ulaştırmaya karar verdik.
5 Yıldan fazla her yıl ürettiğimiz binlerce litre sirke ile En Çok Tercih Edilen Ev Yapımı Elma Sirkesi olduk. Hatta bazı müşterilerimizle samimiyetimiz dostluğa arkadaşlığa dönüştü :)
Yaşadığımız bu hassasiyetten dolayı ev yapımı doğal Elma Sirkemizi Üretirken Aşağıdaki Konulara Dikkat Ettik;
- Saf ve %100 KATKI olmadan hazırlanmasına
- Sadece SİRKE ANASI İLE MAYALAMA yapılmasına
- Sirke yapılacak elmaları seçerken TARIM İLACI KULLANILMADAN kendiliğinden yetişen elmalar kullanmaya
- Satışa sunduğumuz elma sirkelerinin Fermente - MAYALANMA süresi 6 ay ile 1,5 YIL arasında olmasına
Bunlardan Dolayı da:
- Doğal fermente devam ettiğinden dolayı size geldikten sonra da bulanıklaşmaya ve YÜZEYİNDE ANA OLUŞTURMAYA DEVAM EDECEKTİR
- İçerisinde kesinlikle YAPAY ☠ ASETİK ASİT ☠ YOKTUR ! bundan dolayı içimi yumuşak ve lezzetlidir (Piyasada satılan çoğu doğal sirkenin içinde keskinlik vermesi için yapay asetik asit katılmaktadır.)
Elma sirkesinin faydaları bilimsel olarak kanıtlandı !
Yaklaşık 3 ay süren ve 175 kişi üzerinde yapılan araştırmalar gösterdi ki günde 3 yemek kaşığı tüketilen doğal fermente elma sirkesi 1,7 kilogram zayıflatıyor… Mucizeler bununla Sınırlı değil; Peki Hakiki Elma Sirkesi Kullanmanın Sağlığınıza Nasıl Katkı Sağlayacağını Öğrenmek İstermisiniz ? O zaman Devamını Okuyun..
Zayıflatmakla kalmıyor tam bir sağlık kaynağı !
Metabolizmayı hızlandırıcı etkisinin yanında besin ve sıvıların bağırsakta emilimini azltan " PEKTİN " maddesini içerdiğindenzayıflamanıza destek oluyor.
Doğal fermente ile hazırlanmış bir elma sirkesi yararlı Probiyotik bakteri değeri sayesinde hazımsızlığı giderip bağırsak floransını zenginleştiriyor ayrıca midenizde reflüye bağlı yanma hissinizi ortadan kaldırıyor
Doğal Elma Sirkesi Vücudun Çilingir Anahtarı ! Nasıl Mı ⤵
✔ Makyajdan sonra tonik olarak pamukla yüzünüze sürdüğünüz de yüzünüzde bulunan sivilce ve siyah noktaları gidererek doğal parlaklığına kavuşmasına yardımcı oluyor
✔ Duş alırken kullanıldığında vücutta mucize etkisi oluşturan elma sirkesi saçta bulunan kepeği önleyip saçınızı doğal bir ışıltı ile parlatırken cildin PH dengesini koruyor.
✔ Antioksidan özelliği ile vücuttaki toksinlerin hızlıca atılmasına yardımcı oluyor.
✔ Dezenfektan özelliği ile ayakta ve elde oluşan Mantar bakterilerini yok edip ve egzama kaşıntısını hafifletiyor.
Sağlığınıza yararlı bir elma sirkesi nasıl olmalı ?
1- Öncelikle ilaçsız meyvelerden yapılmalı
2- İçerisinde katkı ve koruyucu madde içermemeli
3- En az 6 ay dinlendirilmiş ve fermente edilmiş olmalı
4- Sirkenizin Sirke Anası kullanılarak mayalama işlemi yapılmış olmalı
Binlerce yıldır süregelen bu lezzetin şifaya dönüşmesi için Elma sirkesinin %100 doğal ve Saf bir şekilde üretilmesi gerekiyor.
Elbette sıradan ve fabrikasyon yapay asetik asit katılarak oluşturulan sirkeler bahsedilen faydaların hiçbirini sağlamıyor ve hatta doğal fermente olmayan her sirke yarardan çok zarar veriyor.
Ev Yapımı Doğal Elma Sirkesi Hakkında !
İçilebilir bir yapıya sahiptir. Doğal Elmalardan geleneksel yöntemler ile doğal fermantasyon süreci içerisinde üretilmiştir. Bundan dolayı kapak açıldıktan sonra hava aldığından dolayı sirke tabanında tortu, renk değişimi sirke yüzeyinde ise ince beyaz tabaka oluşabilir. Bu durum doğalolduğunun göstergesidir ve kesinlikle bozulma belirtisi değildir. Süzerek tekrar kullanabilirsiniz.
Bu durum ürünün doğal olduğunun ve doğal fermantasyonun devam ettiğinin bir göstergesidir. İçerisinde koruyucu ve katkımaddesi bulunmamaktadır. İçilebilir hakiki elma sirkesidir.
Sirkemizin keskinlik tadı yumuşaktır.
Elma Sirkesinin Doğal olduğunu Nasıl Anlarım?
Aldığınız elma sirkesini açıp kullanmaya başladığınızda üzerinde tortu benzeri bir beyazlık görebilirsiniz. Bu elma sirkesi ana adı verilen bir nevi maya olarak da adlandırılabilecek bir tortu üretir. Bu durum sirkenin tamamen doğal olduğunun bir göstergesidir. Üst kısımdaki bu beyazlık süzülerek kullanılmaya devam edilebilir. İçilmeye uygun ürettiğimiz sirkelerimizin farklı bir hazırlık süreci yoktur. Hemen kullanılmaya hazır halde gönderilir.
Güneş görmeyen serin bir yerde saklanması ise sirkenin güçlü etkilerini daha uzun süre kullanılmasına yarar. Çocukların yiyeceklerinde de kullanılması nedeniyle ailecek tüketilir. Sirkelerimiz pastörize değildir, fermente edilmeden gönderimi yapılmaktadır.
Doğal Elma Sirkesi Hakkında Aklınıza Takılan Sorularınız Varsa
Görselin üzerine tıklayarak bize ulaşabilir tüm sorularınıza içtenlikle cevap alabilirsiniz