Malatya’nın kendisine has yüksek kalite kayısı ağaçlarında yetişen sarı kayısı, tam vaktinde ve olgunluğunda özenle dalından toplanır. Olgun kayısılar kasalara yerleştirilir ve hiçbir hasar görmeden toplama yerine götürülür.
En kaliteli olanları tek tek seçilen kayısılar, ‘’islim’’ adı verilen özel bekleme odalarına alınır. Yöresel tatların korunması için her aşamada yöresel işlemlere sadık kalınır. Bu özel odalarda kayısılarımız tamamen standartlara uygun olarak ve kayısıların besin değerine zarar gelmeyecek oranda kükürtdioksit gazında bekletilir.
Hali hazırda rengiyle göz kamaştıran kayısılarımız daha da sararır ve bu esnada sizin sağlığınız için gereken her kural gözetilir. Kayısılarımız tamamen doğal ortamında büyüyen ve tamamen organik kayısılar olsa da size korunaklı şekilde gelmesi kurutulabilmesi için bu aşamalar zorunludur, aksini iddia eden markalara itibar etmemeniz önerilir.
Sarı kayısı faydaları ile size ulaştırılmadan önce elbette güneş altında korumaya bırakılır. Malatya’nın sıcak güneşi altında yanmaması ve çekirdeklerinin çıkarılması için tekrar tekrar kontrol edilen kayısıların kurutulması, görünenden çok daha zahmetli bir iştir.
Sarı Kayısı Nasıl Tüketilir?
Kayısıları direkt olarak çay saatlerinde, ara öğünlerde, acıktığınızı hissettiğiniz ve faydalı bir alternatif aradığınız anlarda tüketebilirsiniz. Çantanızdan eksik etmediğiniz sarı kayısılar sayesinde enerjinizin azaldığını hissettiğiniz an doğal yoldan enerji depolayabilirsiniz.
Kayısı reçeli, marmeladı veya turtası gibi, kayısıları kullandığınız her alanda değal sarı kayısı lezzetinden faydalanabilirsiniz.
Sarı Kayısı Faydaları Nelerdir?
Hazmı ve sindirimi kolaylaştıran sarı kayısılar, kilosunu dert etmeden ağzını tatlandırmak isteyenler için de idealdir. Hem çocuklarınız hem kendiniz için enerji verici ve doğal bir tatlı aradığınızda hemen bu faydalı ürünlerden faydalanabilirsiniz.
Cilt ve güzellik için de düzenli tüketilmesi önerilen kayısılar, bol vitamin ve mineral içeriğiyle spor yapanlara da önerilir.